Risotto är en sådan där rätt som ofta tycks spöka för deltagare i olika matlagningsprogram. Eftersom jag är väldigt förtjust i smakerna parmesan, vitlök och persilja ihop så var det även de som fick spela huvudrollen tillsammans med en skvätt citron, salt och peppar
Den här risotton gick snabbare att laga än jag trodde och blev sådär underbart krämig och len, till och med utan en massa smör som man ser i de flesta recept
Buljong med rimskivling olivolja, till stekning 2 morötter, skalade och grovhackade 2 gula lökar, skalade och grovhackade ca 50 g stjälkselleri, grovhackad 1 msk timjan 2,5 l vatten ca 200 g rimskivling salt. Risotto2 l svampbuljong 2 dl frysta ärtor olivolja, till stekning 2 gula lökar, hackade 4 klyfta vitlök, finhackade 6 dl arborioris 4 dl trattkantareller och svart trumpetsvamp salt peppar 1 dl proseccovin parmesanost, riven (efter smak)
Finns så mycket gott man kan använda svamp till, en klar favorit är en krämig riotto medsvart trumpetsvamp, smaksatt med lite timjan och rikligt med parmesanost
Krydda med salt och peppar. Svarta bönor medvitlök, citron och parmesan380 g svarta bönor (sköljda)1 finriven vitlöksklyfta2 msk citronsaft3 msk olivolja1 kruka persilja, finhackadlite ruccola, grovt skurenparmesanostsalt och pepparBlanda olivolja, vitlök och citronsaft. (Recept från Zeta)-Mama Skogly ♥ 380 g svarta bönor. 1 finriven vitlöksklyfta
Dra gärna ett varv medsvartpepparkvarnen över varje portion. salt och svartpeppar. Till denna risotto stekte jag hackad zucchini i olivolja, med lite pressad vitlök, ett par bitar kronärtskocka jag hade kvar och några kaprisar och faktiskt en dutt på slutet av den rivna parmesanen blev det en otippad god sidorätt
En äkta italiensk risotto. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i rikligt med olivolja. Idag tog jag Svart trumpetsvamp som jag delat och fräst i smör
Nu kommer nog ett av de mest udda recepten komma som jag tar med på den här bloggen. Hacka vitlöken. Men man kan ju inte gå sex år mellan att äta en av de godaste rätterna som finns så googlade receptet på svartrisotto, eller black risotto
Vi valde dessutom att toppa denna servering av risottomed friterad lök från Roscoff. Vad kan då vara godare än att laga en härlig risotto smaksatt av denna underbara svamp
Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. 2 vitlöksklyftor, hackade. 1 burk/kartong (380 g) svarta bönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar. 2 vitlöksklyftor
Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Såsen passade mycket bra till ankbröst serverat med sparrisbroccoli och pak-choi
Du kan äta till spagetti, göra pizza med köttfärssås på. Häll ner kryddblandningen, kalvfond, chilisås, krossade tomaterna, svamp och den upplösta svartavitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.