Blanda med honungen. tillsammans med en god grönsallad. ca 75 g chèvre. Smula fikonblandningen och chèvre över sötpotatisen och sätt i in ugnen i 10 minuter till. ca 75 g chèvre
Hittade igår en förpackning med rödbetor men i andra färger. Jag hade hoppas på polkabetor med mera. Stek försiktigt valnötterna med kryddorna och lägg de till sist ovanpå
Dessutom blir det extra gott med den rostade smaken tycker jag. Att rosta medelhavsgrönsaker i ugnen till en smakrik ratatouille är enkelt eftersom att blandningen sköter sig själv
nymald svartpeppar. Skär getosten i centimeterstjocka skivor och lägg på potatisen, toppa varje ostbit med en klick honung och sprid ut valnötter runt om
Koka quinoan tillsammans med en buljongtärning, koka enligt anvisningarna på paketet. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene yta
salt & svartpeppar. Salta & peppra. Toppa medchèvre och örtkryddor, så har du ett läckert tillbehör till en köttbit eller en alldeles utmärkt rätt för en dag mitt i veckan
Och utan tahini hemma så rörde jag i rostade sesamfrön i yoghurten. Dessutom är receptet något modifierat nedan då jag la till svart kardemumma istället för enbart vanlig (grön) kardemumma
Den här salladen blev uppskattad inte bara för sina fina smaker utan också för det spännande utseendet medsvarta, runda linser, grön spenat, knapriga nötter  och gnistrande, klarröda granatäppelkärnor
Lägg halvorna med hålet uppåt på bakplåtspapper. Mosa ihop med ädelosten och fördela fyllningen. Strö gärna över lite örter och servera med eller utan bröd
Ta ut plåten och rör ner mandlarna i quinoasalladen. En sak som ofta avskräcker mig med det som brukar kallas “hälsosamma” recept, gi osv är att maten verkar så torr
Det här är en riktigt matig och mäktig soppa som ska vara tjock i konstistensen… Det är så klart en smaksak men jag gillar den tjock, krämig och med lite textur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.