Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Vi delar både ledsna och glada stunder med varandra. När jag pratade med min kära farmor häromdagen berättade hon att hon hade simmat i sjön nedanför deras hus
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Skala och hacka vitlöken grovt. Fräs vitlöken i smöret tills vitlöken och smöret blir gyllenbrunt
Lägg i vitlöken tillsammans med den avrunna potatisen och mosa vitlöken med en gaffel. Koka potatisen under tiden enligt grundrecept, men lägg även i jordärtskockorna tillsammans med potatisen efter ett par minuter
Garnera medrostad vitlök, tomater och timjan. Frös lök och vitlök i smör med hälften av svampen utan att det får färg i en låg, vid kastrull eller stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.