Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält
Sent hem från jobbet som avslutades med ett arbetslagsmöte där jag håller i ordförandeklubban. Mycket att diskutera och allt hann vi inte med trots att vi drog över några minuter
Henriks Basilikapestomed jordnötter. Visst är det lite tomt med mat här på bloggen. När du hällt av vattnet till pastan blandar du ned peston tillsammans med en klick smör
Krämig svamppastamed baconströssel. Allt som oftast så har man ganska bråttom när man står med all julmat så det blir liksom ingen tid över för den vanliga maten
400 g pappardelle 500 g skogschampinjoner 2 klyfta vitlök, finhackade 130 g bladspenat 0,5 purjolök, i tunna skivor 3 dl grädde 1 msk koncentrerad grönsaksfond (eller kycklingfond) tryffelolja (några droppar) 65 g pinjenötter, rostade parmesanost, riven salt peppar smör, att steka i neutral olja, att steka i
Börja med att fräsa svampen utan olivolja tills allt vätska har absorberat. Tillsätt smetana/creme fraiche och sambal oelek, låt koka ihop två minuter och servera med den nykokta pasta, riven ost och ringlad olivolja
Nu ska ni få recept på den goda svamppastan jag gjorde här om veckan. Hacka schalottenlöken och vitlöken och skiva upp champinjonerna och stek i rikligt med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.