300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Gulcurry med quorn, limequorn , quornfärssås, korvstroganoff med pasta, sojabullar med stekt potatis och lingonsylt, spenatsoppa med ägghalvor, ärtsoppa, pasta carbonara på fakeon (sojabacon), pasta med tomatsås och mozzarella, viltgryta (utan svamp, finns på bloggen) och lite sånna grejer äter vi väldigt ofta
Skär svamp och zucchini i tärningar. Tillsätt först svampen och sedan zucchinin efter några minuter. Ratatouille påsvamp och zucchini med kotlett samt tomatsås 4 personer
Lägg svampen i rena glasburkar och häll över lagen. Koka rensad svamp, skuren i stora bitar i lite saltat vatten (är svampen vattnig behövs inget vatten) i 30 min på låg värme. 2 kg karljohansvamp , eller blandsvamp
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Ansa och skär svampen i mindre bitar. svamp, t ex skogschampinjoner. Stek kyckling, bacon och svamp i en stekpanna under omrörning ca 5 min utan extra matfett. 12 piroger Ingredienser 2 kycklingfiléer 140 g bacon 200 g svamp, t ex skogschampinjoner 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, grovmald 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk soja 0,5 dl bladpersilja, strimlad Pensling
Hacka svampen fint och blanda med kesella. Putsa och stek 100 g av svampen i smör låt kallna. Stek resterande svamp i smör tills den får fin färg och avsluta med lök och majs och stek ytterligare 1 min. 500 g blandad svamp (t ex kantareller, karljohan, svart trumpetsvamp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.