Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkan med melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Blanda ihop med gräddfil och mayo, proportionerna efter eget smak och tycke. När man sen kommit åt de gröna underbara små gynnarna så räcker det med lite smör i pannan tillsammans med bondisarna
Stektsvampmed brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss. I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök
Skala och dela melonen i bitar. Lägg upp på ett fat men skinka och skvätt på LITE olivolja. Skinka och melon (4 portioner). 200 gram prosciutto (eller annan lufttorkad skinka)
Lägg på cirka ½ cm ris, klicka på en smal sträng meddijonmajonnäs följt av svampoch gräslöksstrån. Rensa och stek svampen i olivoljan tills den fått färg och blivit mjuk, krydda med salt och peppar
UgnsstekTa upp och torka av. Men jag publicerar det här inlägget nu (istället för att vänta till december då det är aktuellt igen) så vet jag och ni var jag har receptet/tillvägagångssättet nästa jul när det är dags igen
Vänd leverskivorna i vetemjöl som kryddats med salt och svartpeppar. Stek dem på ganska svag värme i resten av matfettet i en annan stekpanna - levern ska vara knappt genomstekt (nja, jag vill nog ha den ordentligt stekt men för den skull inte torr och skosulig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.