Susannes mustiga höstgryta med fläskkött 6 port. Att göra köttgrytor är verkligen härligt. Man kan variera dem nästan hur mycket som helst, och låter man bara köttet koka tillräckligt länge, så blir det också alltid gott
Börja med att fräsa lök, vitlök och timjan i oljan. Löken ska bli mjuk, men inte brynt. Tillsätt hälften av curryn och rör om, tillsätt mer olja om det blir torrt
smör. 1strösocker. 1ägg. 1vetemjöl. 1kakao. 1vaniljsocker. 1saltDet här receptet blir en springform (ca 25 cm) , 4–5 mellanstora (12–15 cm) eller 16 portionsformar
Njut av Susannes utförliga grundforskning för den goda smakens skull. Härliga Go'kväll-kocken Susanne Jonsson hade arbetat fram den perfekta pajen under två månader och den serverade hon till bl a Johanne Hildebrandt, vars böcker jag älskar och som jag har lite kontakt med på Twitter (eftersom vi båda är sådana nördar att vi läste Illiaden och Odyséen när vi var nio, har rötterna i Norrland och bott utomlands)
1. Banka ut köttet till ca 3-5 mm tjocklek mellan bakpapper eller i en plastpåse. Det går bra att använda en brödkavel eller kastrull såväl som köttbankare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.