I och med att klockan var ganska mycket när jag klev upp var det nästan dags för lunch och jag kände för att testa något nytt istället för de vanliga muggkakorna, pannkakorna och gröttallrikarna
Klyfta äpplen och päron och lägg i en stor bunke eller hink, gärna mörk. Dela . Sila och koka upp musten med 1 dl socker/liter must, tillsätt Atamon efter kokning
Glutenfri mandelkakamedpäron och äpple i långpanna. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Lägg tortillan i folie och fördelaaprikosmarmeladenmed en sked. vaniljglass eller Creme Fraiche. Ta bort kärnhuset på päronet och äpplet och skär tunna skivor av dem
Blanda dressingen medselleri- och äppelstrimlor och smaka av ytterligare en gång. Blanda majonnäs med yoghurt, vinäger och kummin och smaka av med salt och peppar
Ta bort stjälkarna från päronen och äpplet och dela sedan frukterna i halvor ellerfjärdedelar. Tina jordgubbarna, eller nyp av det gröna om du använder färska jordgubbar
Rotselleri, gratinerad med svensk gårdsost och i form av en fin rulle fylld med rapsoljesås. Temat äpple kommer igen i både bondbönecrèmen med grönt äpple, rökningen i äppelträn och fläsksidan som är bakad i torr äppelcider
Vill även delamed mig av mitt recept på. Strö ut i en liten ugnsform, smord med. till en smulig massa som du fördelar över äpplena/päronen och gräddar mitt i ugnen
Förresten vill jag tipsa om att Fredrik, som jag brukar köpa en del bärpulver av, skickar med en påse blåbärspulver alldeles gratis som en liten extra bonus till alla som gör en beställning i september
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.