Med dessa avgifter, som surkåloch hashbrowns helst Pasha och puddingar eller som här i Međimurje kallas "kalkoner" - korv görs heljidine puré, kokta bitar av fläskoch blod
Fräs fläsktärningarna i smör i en stekgryta, krydda med salt och peppar. Du kan antingen låta korvarna vara hela och duka med kniv och gaffel förutom skeden vid serveringen eller skär dem i bitar
Surkål på burk och ett par morötter som jag skurit till slantar. Den här grytan har likheter med den polska bigos, eller den franska choucrout, men med svenska prinskorvarochstekfläsk i
Nu är det så att Hustrun inte är förtjust i saltgurka så jag började fundera på vad jag kunde ersätta den medoch kom fram till att surkål nog var ett bra alternativ
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Servera med en fräsch sallad. Skär korven i tärningar och bryn lite lätt och ställ åt sidan. Rör ihop senap, paprika, salt, peppar, tomatpuré och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.