Vart lite tyst här ett par dagar men det är inte för att jag legat på soffan inte nej tvärtom har varit på Surdegs kurs i Stockholm igen, med Sebastien Boudet (brödpassion)
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Igår hade Bagarbertan och jag en surdegskurs igen. Jag tror det var för sjunde eller åttonde gången som vi tog emot en grupp i Artediskolans hemkunskapssalar
Igår höll Bagarbertan och jag en surdegskurs igen. En av mina uppgifter under dagen var att förse gruppen med mat, bl a något gott till eftermiddagsfikat
I helgen har vi, dvs Bagarbertan och jag, hållit en surdegskurs. Mitt huvudansvar var förtäringen och till eftermiddagsfikat hade jag bakat en tranbärstosca
Vid förra helgens surdegskurs bjöd vi på en chokladkaka med lakritsmaräng. Eva som driver Lakritsbiten i Umeå deltog och i hennes affär hittar du lakritspulvret som ska tillsättas
Japp, då är man tillbaka på jobbet igen och dags att göra matlåda igen. Innan sommaren fick jag såna grymma cravings på köttbullar i tomatsås och levde på det nästan hela maj och juni
Så är det dags att sammanfatta gårdagens och Sirpas och min åttonde surdegskurs för hemmabagare. När vi har surdegskurs är vi också Båtbyggarhustrun och Bagarbertan mellan varven
Hej igen, nu är vi åter i vår kära hemkunskapssal på skolan Båtbyggarhustrun och jag. Det är lite som om tiden stått stilla, när man tittar in i porslinsskåp, känner på de välanvända träslevarna och stryker händerna över perstorpsbänkarna
Lite bakredskap, receptböcker och andra tillbehör. Dagen "B" som i brödbak. Det är söndag morgon, snön yr utanför Skolkökets fönster och förberedelserna är i full gång inför dagens surdegskurs
Ja då var sista dagen på YH i Kristianstad gjord. Fattar verkligen inte vart året tagit vägen. Kommer ihåg när man kom till skolan första dagen och alla stog utanför och typ ingen kände varandra
I helgen har min kompis Maggan ("Bagarbertan") och jag hållit i en surdegskurs igen. Fem glada entusiaster guidade vi bland surdegsgrunder, rågmjöl och jäskorgar
Igår anordnade min kompis Maggan (Bagarbertan) och jag vår tolfte surdegskurs för hemmabagare. Vi räknade ut att vi sedan 2012 lärt ca 90 personer konsten att baka med surdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.