Vart lite tyst här ett par dagar men det är inte för att jag legat på soffan inte nej tvärtom har varit på Surdegs kurs i Stockholm igen, med Sebastien Boudet (brödpassion)
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att blilika frälsta som han var
Igår var det dags för en ny surdegskurs. Åtta glada deltagare ville lära sig baka med surdeg. Ivanligordning stod jag för maten och tilleftermiddagskaffet hade jag bakat en kokoskaka med limesmörkräm
Igår hade Bagarbertan och jag en surdegskursigen. Jag tror det var för sjunde eller åttonde gången som vi tog emot en grupp iArtediskolans hemkunskapssalar
I helgen har vi, dvs Bagarbertan och jag, hållit en surdegskurs. Mitt huvudansvar var förtäringen och tilleftermiddagsfikat hade jag bakat en tranbärstosca
Vid förra helgens surdegskurs bjöd vi på en chokladkaka med lakritsmaräng. Eva som driverLakritsbiteni Umeå deltog och i hennes affär hittar du lakritspulvret som ska tillsättas
Nästa inlägg kommer att ägnas åt någon slags sammanfattning av de två dagar som tillbringades på surdegskurs med Sebastien Boudet ibagerietvid Rosendals Trädgård
Ingen som läst den här bloggen kan misstasig på att jag gillar att äta ute men uppskattar mer att äta bra på helgen eller spara pengar till annat, som att gå på Taste of Stockholm (där förebildenSébastien Boudet har surdegskurs) eller att gå på Popaganda
Så är det dags att sammanfatta gårdagens och Sirpas och min åttonde surdegskurs för hemmabagare. Vårsolen sipprarin mellan persiennernai den hemkunskapssalen som vi använder
I helgen har minkompis Maggan ("Bagarbertan") och jag hålliti en surdegskursigen. Fem glada entusiasterguidadevi bland surdegsgrunder, rågmjöl och jäskorgar
Vi på Lands redaktion har den fantastiska förmånen att hela året få djupdyka i och belysa det viktiga arbete som dagligdags utförs på den svenska landsbygden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.