Glutenfritt är i ropet. Ska vara hälsosamt och allt vad det är. Jag provar på det för att vi försöker äta lite mer enligt FODMAP - för att vara snäll mot min IBS-mage
Hünkar begendi heter den här rätten och namnet kommer ifrån att sultanen ville ha en god rätt. Aubergine är min favorit och även en planta som används mycket i det turkiska köket
Sultanens ris. Skölj riset och låt det koka upp med vätska och kryddor. Efter uppkoket, låt riset svälla på låg temperatur under lock tills vätskan kokat bort
Baba ganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Huvudingrediensen i en baba ganoush är aubergine som grillas och sedan smaksätts med olika örter, kryddor och smaker
Frukost är mycket viktig om inte viktigaste av alla måltider. Frukost verkligen påverkar humör på morgonen och det är bäst att börja den med någonting gott och lätt lagat
Soaking cashews before eating them releases more of their vitamins and allows those nutrients and health benefits to be more easily absorbed by your body
I helgen lagade vi en av våra absoluta favoriträtter - nordafrikansk lammgryta. Det ser inte ut för mycket av världen och gör sig därför inte på bild heller
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap, fil och russin. Rör om ordentligt. Olja 2 avlånga brödformar eller en stor rund form på insidan och bröa dem med sesamfrön
Nyponbars. 3 mars 2016 @ 11. 19. Ska försöka dra ner på godis och rentsocker denna månad. Så jag hittade detta recept på påsen av Risentas Nyponskalmjöl
Lusten att experimentera i köket har återvänt och gårdagens provbakande blev osedvanligt lyckad. I söndags satte jag en äggbaserad mördeg och hade i lite bittermandelarom
The night before, mix all overnight oat ingredients together well, cover and refrigerate. The next morning, remove from the fridge and give everything a good stir
Biryani är en risrätt full med härliga indiska smaker som kan göras på många olika sätt. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Till helgen har jag tänkt att vi ska provsmaka på årets glögg. Det finns många små goda tilltugg till glöggen och jag har tänkt dela med mig av mina favoriter
Börja med att bryna lök så den blir genomskinlig i en gryta, lägg i alla kryddor så att de får fräsa med ett par minuter, lägg i grönsakerna, rör om, sänk värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.