Jag tror man kan säga att denna gryta är nordafrikansk. Jag har blivit mer och mer inspirerad av det köket efter att ha bläddrat i några kokböcker därifrån
Ska det vara nordafrikanskt ska det förstås vara couscous till, och mer citron. Samma dag som SvD och SR gemensamt har en artikelserie om lammköttets hemska situation i Sverige lagar vi lammgryta i hemma
Jag hade gjort en Indisk Lammgryta. Indisk lammgrytaDessert. Många kryddorIndisk lammgryta 2 gula lökar2 vitlöksklyftor3 cm färsk ingefära0,5 dl vattenca 1 kg lammkött i tärningar, tex lammstek2 kanelstänger10 kardemummakapslar, krossade5 kryddnejlikor2 lagerblad10 svartpepparkorn2 tsk malen spiskummin1 tsk gurkmeja0,5 tsk cayennepeppar2 tsk malen koriander1 msk paprikapulver1,5 dl grekisk yoghurt + till servering1 msk tomatpuré1 kycklingbuljongtärning3 dl vatten2 tsk garam masala Mixa lök, vitlök, ingefära (skalad och skivad) med vatten till en puré
Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Låt jäsa i 15 min. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Lammgryta från Armenien. Tass Kebab är en lammgryta som kommer från Armenien. Tass Kebab är oavsett en enkel och smakrik lammgryta med ett fåtal ingredienser
Långfredag idag och vi ger oss på påsklammet. Ett marockansk recept. I receptet står att det är för sex personer men för oss räckte det till tolv personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.