Ska bli skönt med lite semester nu, december har varit minst sagt intensiv för min del. Så nu blir det lite lugnare på skrivfronten, tills jag kommit igång med matlagningen i mitt Turkiska kök
Ingredienser (för 2 personer)- 250 g fläskkött, jag använde benfria kotletter- 1 kruka basilika- 1 vitlöksklyfta- 1 lime- 1 msk honung- 1 msk sötsursås- 1/3 dels gurkaKrossa vitlöksklyftan och stek den i olja. 250 g fläskkött
Blanda det med soja, salt och peppar och häll det i pannan. Servera med jasminris. 750 g grytbitar av fläsk. 2 medelstora morötter. 1 tsk kinesisk soja
fläsken. jag kunde leka ihop något gott med shirataki nudlarna jag fick från. skålen, blanda ordentligt, blanda i röd romansallad, krydda med koriander,
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
)Det finns fantastiskt många bloggar med diverse olika recept. Krydda med salt och svartpeppar. Jag kryddade inte med salt och svartpeppar, tyckte att smaken blev mycket smakrik ändå
Det färskta fläsket, stekte jag nästan klart på spisen, det fick gå helt klart i ugnen. Om man ha slät sås, så mixa såsen med en mixerstav, eller sila av den
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Ingredienser Portioner. 4 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 2 msk sesamfrö 2 morötter 1 liten purjolök 250 ml teriyakisås 1 dl vatten 150 g sockerärtor 1 litet isbergssalladshuvud Till servering ris Lägg till i inköpslistan
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.