Mors dag tårta!
Gourmetmorsan
Gourmetmorsan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 bitar Tårtbotten:
  • 100 gr hasselnötter
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 äggvitor Kräm:
  • 4 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 punchflaskor, godis
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 gr mörk choklad
  • 24 cm i diameter. Bred ut blandningen i formen och grädda i ugnen c 20 min, tills kakan känns torr. Låt kakan kallna. Kräm: Vispa äggulorna och florsockret pösigt och häll över i en kastrull. Tillsätt kaffet och sjud till en fluffig kräm under omrörning. Tillsätt punchflaskorna och vispa tills chokladen smält. Låt krämen kallna i kylen. Vispa grädden hårt och blanda med den kalla krämen. Lägg nötbotten på ett fat och täck med krämen. Ställ tårtan i frysen ca 4 timmar Ta ut tårtan och garnera den med mörk choklad och jordgubbar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.