1 Antal
portioner 1 plåt 2 plåtar 4 plåtar 6 plåtar 8 plåtar Välj Saffransdeg: ½ pkt jäst 50 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 2½ dl Arla® mjölk ½ burkar Arla Köket Kesella® kvarg 1 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl ljust muscovadosocker ½ tsk salt 8½ dl vetemjöl, spara lite till utbakning 1 ägg Fyllning 200 g mandelmassa 150 g Arla® Svenskt Smör ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Till pensling: 1 ägg Glasyr: 1 msk vaniljsocker 2 dl florsocker 1½ msk vattenGör så här: Sätt ugnen på 225°. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll vätskan över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Riv mandelmassan fint och lägg den i en bunke. Tillsätt smör, socker och vaniljsocker. Vispa fyllningen mjuk och fluffig med elvisp. Smörj en form ca 20x30 cm. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och kavla ut degen till en rektangel, ca 50x30 cm. Bred ut fyllningen och rulla ihop på längden. Skär rullen i 15 bitar. Lägg i formen med snittytan uppåt och låt jäsa under bakduk 1-1 ½ timme. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 18-20 min. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser. Ringla över bullen innan den svalnat.
Idag är det kanelbullens dag och det måste vi naturligtvis fira med de absolut godaste kanelbullar som finns (enligt mig) nämligen 'sticky cinnamon buns'
Vispa smör, socker och kanel till fyllningen mjukt och fluffigt med elvisp. Pensla med uppvispat ägg. Lägg i formen med snittytan uppåt och låt jäsa under bakduk 1-1 ½ timme
Smöra eller klä en ugnsfast form med smörpapper, det ska gå upp på kanterna. Sticky glaze. Arbeta degen ca 10 minuter i assistent, 15 minuter med elvisp. 100 g smör (godast med riktigt smör. 2 dl ljust muscovadosocker (går bra med farin också)
Hacka nötterna grovt och blanda med smör, farinsocker och kanel. Här kommer ett recept på otroligt goda American stickybuns där orginalreceptet kommer från Leila Lindholm
Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Kladdig halvseg choklad med en salt "kolasurpise" i mitten och toppad med ett lager mjuk nougat. * Rör ner den grovt hackade chokladen, matolja och sirap i kastrullen tillsammans med det smälta smöret
Smält smöret tillsammans medsaffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Proppade med härliga smaker som ger en riktigt kick och superenkla att göra, serverar du dessa kycklinglår med ris eller vad det är du är sugen på och middagen är serverad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.