Sticky buns med saffran
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 150 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
  • 12½ dl Arla® mjölk
  • 1½ burkar Arla Köket Kesella® kvarg
  • 11 pkt saffran à 0,5 g
  • 11½ dl ljust muscovadosocker
  • 1½ tsk salt
  • 18½ dl vetemjöl, spara lite till utbakning
  • 11 ägg
  • 1200 g mandelmassa
  • 1150 g Arla® Svenskt Smör
  • 1½ dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 msk vaniljsocker
  • 12 dl florsocker
  • 11½ msk vatten
  • 1 Antal portioner 1 plåt 2 plåtar 4 plåtar 6 plåtar 8 plåtar Välj Saffransdeg: ½ pkt jäst 50 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 2½ dl Arla® mjölk ½ burkar Arla Köket Kesella® kvarg 1 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl ljust muscovadosocker ½ tsk salt 8½ dl vetemjöl, spara lite till utbakning 1 ägg Fyllning 200 g mandelmassa 150 g Arla® Svenskt Smör ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Till pensling: 1 ägg Glasyr: 1 msk vaniljsocker 2 dl florsocker 1½ msk vattenGör så här: Sätt ugnen på 225°. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll vätskan över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Riv mandelmassan fint och lägg den i en bunke. Tillsätt smör, socker och vaniljsocker. Vispa fyllningen mjuk och fluffig med elvisp. Smörj en form ca 20x30 cm. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och kavla ut degen till en rektangel, ca 50x30 cm. Bred ut fyllningen och rulla ihop på längden. Skär rullen i 15 bitar. Lägg i formen med snittytan uppåt och låt jäsa under bakduk 1-1 ½ timme. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 18-20 min. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser. Ringla över bullen innan den svalnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.