När fisken är färdigstekt lägger du upp den på ett fat. Vi har här använt torskfilé från fiskbil vilket naturligtvis är strået vassare än fryst, men går naturligtvis också
Servera till stekttorskoch kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
4 900 g fast potatis Romsås 1 rödlök 2 dl smetana 75 g röd caviar salt och peppar Grönsaker 1 morot 1/2 gurka 1 citron 600 g torskfilé 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 900 g fast potatis Kräftröra 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) 2 tomater 1/2 rödlök 1 ask dill (à 20 g) 2 dl smetana salt och peppar Torsk 400 g torskfilé 1/2 dl vetemjöl 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
Inlägget Stekttorskmed sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torskmed en ljummen sallad och skirat smör
4 900 g potatis Sås 1 ask färsk dill (à 20 g) 1 dl lätt crème fraiche 1/2 dl majonnäs salt peppar Grönsaker 250 g små ärter Torsk ca 600 g torskfilé 1 msk olja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.