Stek i samma panna som du gjort löken så behöver du inte tillsätta mer smör eller olja. Igår hade jag äntligen tid till att laga till den här aubergineanrättningen, och den blev så mycket bättre än jag föreställt mig i mitt huvud
Stektaubergine råkar exempel vara bland det godaste jag vet. Stektaubergine med qinoa 3. Jag tycker att det blir allra godast om man skär auberginen i cm-tunna skivor och steker i ca 5-10 minuter i margarin och svampbuljong. Till en halv aubergine har jag ungefär 1 buljongtärning, men det är en smaksak
Fläskkött serverar jag genomstekt, men inte överstekt – då blir det torrt. När så potatisen är i princip klar och grönsakerna är kokta, avhällda och har fått en klick smör eller olja är det dags att steka köttet precis innan servering
Det är märkligt hur auberginen som till en början är torr och gummiaktig efter några minuter i pannan plöstligt ändrar konsistens och blir krämig och helt härlig
Så oavsett om du gillar lever eller ej, är detta ett recept definitivt värt att testa. Du kan som sagt äta detta till frukost, men också servera som middag eller som en rätt för att komplettera meze-bordet
Den stektasquashen är faktiskt mörkare och ser lockande ut. Vid årets premiär har jag kryddat med oregano, basilika, persilja, salt och svartpeppar och stekt i smör och olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.