Brödet blir sådär bagerisnyggt och rustikt med snygga sprickor på den knapriga ytan. Maximalt lyxig helgfrukost och en doft av nybakat som dröjer sig kvar i huset hela dagen – Finns det ett bättre sätt att börja dagen
Ett tips om pajskalet spruckit - vilket det ganska ofta gör med just glutenfria pajdegar - är att snabbt "laga" det med lite ost som får smälta ned i sprickorna genast när det kommer ut ur ugnen
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Den här ristårtan var den andra tårtan jag gjorde till födelsedagsmiddagen i söndags. Det är en av mina absoluta favoriter och den får mig alltid att tänka på min fina vän Karin
Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Jag har helt snöat in på stora bröd. Riktigt stora runda bröd bakar jag nu. Det är fantastiskt hur ett bröd kan ändra karaktär utifrån hur man bakar ut det
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Det här är mitt bästa bröd just nu. Det är håligt, segt och har mycket smak. Precis som jag vill ha det. Jag fick baka många gånger innan jag det blev som jag ville
En fantastisk matlagningsmetod. På 70-talet köpte jag som många andra en Römertopf. En vacker lergryta som på modernt stenåldersvis långsamlagar maten och tar den till kulinariska höjder
Vi har flera stora granar vid stugan. Höga som skyskrapor och med många år på nacken. Så här års i Skåne, har alla nya små gröna skott börjat spricka ut
…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
Jag misslyckades första gången för då gräddade jag botten för länge så det blev förödande stora sprickor i den nästan omöjlig att rulla ihop (för jovisst lite sprickor ska det ju vara men den ska ju gå att rulla ihop och inte vikas ihop)
Nu får ni inte tro att jag har haft drömmar om lakits utan jag har faktiskt bakat idag. jag har bakat drömmar men inte vilka drömmar som hellst utan lakritsdrömmar =)
FördegLös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min. Vetedeg, fortsättningBlanda alla ingredienser utom saltet med fördegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.