Spinach and ricotta are made for each other. Yesterday, I gave you a recipe for puff pastry filled with ricotta and today I'm giving you a sauce with ricotta in it
a handful spinach. Pasta with tomato sauce, but in a raw version. Top with the sauce and serve. Pasta med tomatsås, men i en raw version bjuder jag dig på idag
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid
Stek i smör&rapsolja i 3 minuter per sida. Hacka lök och vitlök fint. Mosa kikärterna väl i matberedare och blanda med lök, vitlök, kryddor, persilja, citronsaft och äggula
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
Falafel med sallad och citronyoghurt. För i går gjorde jag Falafel efter ett recept jag hittade i senaste numret av tidningen Matmagasinet (10/17). Falafel ca 30st. Falafel i pitabröd med sallad och citronyoghurt Falafel ca 30st
Stek dem på medelvärme i smör & rapsolja i en stekpanna tills de fått fin färg. Börjar bli tjatigt nu kanske, men mina elever lagade faktiskt falafel på hemkunskapen förra fredagen
I served them in flat bread along with fresh vegetables and a nice yoghurt sauce. Dessa ugnsbakade falafel är bara att skjutsa in i ugnen och blir riktigt saftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.