Mangochutneydipp. I fredags var det dags igen och detta är vad jag fixade den här gången. Dippsåser. Mixa alla ingredienserna till en grön marinad och häll i ett ugnsfat
Hacka löken fint, stek i olivoljan, tillsätt pressad vitlök och chili, stek tills det mjuknat. Eftersom tomatsås vare sig innehåller proteiner eller särskilt mycket fett så ger jag den inga grisar, den ska givetvis ätas tillsammans med annat
Krämig, len och smakrik vegansk ceasardressing. Jag älskar att använda mig av blötlagda cashewnötter i desserter eftersom att konsistensen när de mixas blir så gräddig och mjuk
Den är bara såååå god och smakar precis som originalet. Originalreceptet på denna goda dressing är ingen nyhet vid det här laget då Mc Donalds släppte sitt recept för ett par år sen, men det tål att upprepas
Som ni der på bilden har jag valt att servera chips och i detta fall kalkon till. Utöver det vanliga youghurt, vitlök och gurka smaksätter man med saften av en halv citron, 5 msk olivolja och en tsk mycket fihackad dill
istället för smör och bröd på Byttan (restaurang i Kalmar) då Peppe drev det så fick man denna otroligt goda kaviardippoch till det "hembakat" tunt knäckebröd från Solmarka Gård och Färjestadens hembageri
Man måste lyxa till även vardagen ibland med lite gourmémat eller hur och vad passar inte då bättre än denna underbart goda Sparrisdipp med ostkex som min far bjöd oss på i helgen när vi var hemma