Om jag var tvungen att välja ett kök från hela världen skulle det bli Italiens. Capricciosa, Carbonara, Osso Bucco, Bruschetta, Carpaccio, Spaghetti Puttanesca, Focaccia, Piccata Milanese, Pasta Pesto,Tiramisu och Gelado
Hej fredag, välkommen tillbaka ska du vara. Visserligen är fredagarna i vårt kök dedikerade åt pastamiddagar men det hindrar ju inte att vi svävar ut lite grann, då och då
Värm ugnen till 175 °C. Vik ihop spättafiléerna till fyra paket. Salta dem och bred på peston. Ugnsbaka dem ca 10 minuter före servering (kärntemperaturen ska vara ca 48 °C)
Tillagning Lax. Skär laxen i fina bitar och ta bort ev. skinn. Lägg filéerna på en tallrik och pressa över en halv citron så att laxen ligger i citronvätska
Receptet på denna spenatrisotto fick jag för en tid sedan av en vän. Spenatrisotto med italiensk touch (ca 4 portioner). Spenatrisotto med italiensk touch (ca 4 portioner)
4 port Spenatrisotto. Detta var huvudrätten på vår nyårsmeny, spenat- & limerisotto, chèvrefyllda portabellohattar, smör- & vitlöksstekt sparris och vitlöksbröd som grillats i ugnen
Citron och spenatrisotto med Lemon Masala burger. Citron och spenatrisotto, ca 7-8 portioner. En bra sak med risotto är att smakerna går att variera hur man vill (och efter vad som finns hemma)
Skala och finhacka löken. Skölj den färska spenaten och låt den torka. Grovhacka den. Alternativt tina den djupfrysta spenaten, krama ur vätskan och grovhacka den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.