11 smördeg
på rulleSätt ugnen på 200 grader. Lägg babyspenaten i en kastrull, alternativt tina upp fryst spenat i mikron. (Krama sedan ur vätskan) Låt vattnet koka ur på medelhög värme tills ingen vätska finns kvar i pannan. Tillsätt 1 msk smör, pressad vitlök, salt och pepper. Rör samman. Dra bort från plattan och låt svalna helt. När spenaten är avkyld, tillsätt 1 ägg och rör ihop. Smula grovt eller hacka ner fetaosten i spenatblandningen. Skär ut 7x7 cm stora rutor av smördegen. Lägg en klick spenat- och fetaoströra i mitten av varje och nyp ihop de fyra ändarna samlade i mitten. Sätt smördegsknytena i muffinsformar eller ställ direkt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills dem blir gyllene. Ta ut plåten och låt spenatpuffarna svalna lite innan servering.
Vispa ihop ägget och pensla ägget runt kanterna påsmördegen. Gör de övriga pirogerna på samma sätt. Fyll ena triangeln påsmördegen med köttfärsen, innanför det penslade området
Jag och Kevin körde pizzakväll i Tisdags och jag gjorde pizza påsmördeg. Jag gör samma procedur som med vanlig pizzadeg men har 200 grader på ugnen istället för 250 som jag kör med vanlig deg, cirka 15-20 min
Tina smördegsplattorna dela dem i mitten och lägg ut dem på bakplåtpappersklädd plåt. De här är ingen viktväktare recept om man sparar på poängen, här slösar man dem till något helt fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.