Spenatpuffar på smördeg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g babyspenat, fryst eller färsk
  • 11 msk smör
  • 11-2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 salt och svartpeppar
  • 11 ägg
  • 1150 g fetaost
  • 11 smördeg på rulleSätt ugnen på 200 grader. Lägg babyspenaten i en kastrull, alternativt tina upp fryst spenat i mikron. (Krama sedan ur vätskan) Låt vattnet koka ur på medelhög värme tills ingen vätska finns kvar i pannan. Tillsätt 1 msk smör, pressad vitlök, salt och pepper. Rör samman. Dra bort från plattan och låt svalna helt. När spenaten är avkyld, tillsätt 1 ägg och rör ihop. Smula grovt eller hacka ner fetaosten i spenatblandningen. Skär ut 7x7 cm stora rutor av smördegen. Lägg en klick spenat- och fetaoströra i mitten av varje och nyp ihop de fyra ändarna samlade i mitten. Sätt smördegsknytena i muffinsformar eller ställ direkt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills dem blir gyllene. Ta ut plåten och låt spenatpuffarna svalna lite innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.