Bjudmat

Bjudmat

Minipavlova med halloncurd

Minipavlova med halloncurd

Maräng3 äggvitor 2 dl strösocker 1 tsk citron, pressad 1 tsk majsstärkelse. Halloncurd250 g hallon 0,75 dl strösocker 1 msk citron, pressad 1 msk majsstärkelse 1 msk vatten 1 äggula 1 msk smör salt
Bakad potatis med baconoströra

Bakad potatis med baconoströra

Godmorgon gott folk. Här är man uppe före tuppen. Jag ska operera min tumme i Umeå idag klockan 9, så strax kommer min chaufför Cicci och ska hämta upp mig
Smördegsinbakade oliver

Smördegsinbakade oliver

Sätt ugnen på 175°C. Dela 1 ark färdigkavlad smördeg i fyrkanter, ca 3x3 cm stora. Lägg 1 kärnfri oliv på varje fyrkant
Pannacotta med geléhallon

Pannacotta med geléhallon

Värm grädden och häll i geléhallonen. Rör om på låg värme till dess geléhallonen lösts upp i grädden. Häll upp i skålar och ställ kallt i minst 4 timmar
Bakelse med västerbottensfyllning

Bakelse med västerbottensfyllning

1 ark smördeg. 1 ägg. 0,5 dl mjölk. 3 dl västerbottensost, riven. salt. peppar. löjrom, MSC-märkt. crème fraiche
Vitlöksbröd nästan som i Spanien

Vitlöksbröd nästan som i Spanien

Börja med att värma ugnen till 225 grader. Dessa går snabbt att göra så ugnen bör vara beredd. -). Skär frallorna i halvor
Pastejer med soltorkade tomater

Pastejer med soltorkade tomater

Ingredienser Portioner. 16 stycken 1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g) äggvita Fyllning 4 dl ruccolasallad (4 dl = ca 75 g) 10 soltorkade tomater i olja basilikablad 4 äggulor 2 dl crème fraiche 1 1/2 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Små grönsakspajer

Små grönsakspajer

Pajdeg. Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp degen på en mjölad skärbräda och rulla ut den till en längd
Minipajer till påskbordet

Minipajer till påskbordet

Små goda pajer som passar bra på buffén, påskbordet, midsommar mm. De går även bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra till sig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dill innan servering