Godmorgon gott folk. Här är man uppe före tuppen. Jag ska operera min tumme i Umeå idag klockan 9, så strax kommer min chaufför Cicci och ska hämta upp mig
Oxfilé4 bitar oxfilé (fina från mittbiten, 4-5 cm höga à ca 200 g) färsk timjan 1 klyfta vitlök 1 msk rapsolja 1 msk smör salt malen svartpeppar, nymalen
Värm grädden och häll i geléhallonen. Rör om på låg värme till dess geléhallonen lösts upp i grädden. Häll upp i skålar och ställ kallt i minst 4 timmar
Brödskivorna formas till rundlar med hjälp av ett glas som trycks genom brödskivorna. Hacka dill, gräslök, rödlök och blanda samman med majonnäs, vispgrädde och kaviar
Ingredienser Portioner. 16 stycken 1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g) äggvita Fyllning 4 dl ruccolasallad (4 dl = ca 75 g) 10 soltorkade tomater i olja basilikablad 4 äggulor 2 dl crème fraiche 1 1/2 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pajdeg. Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp degen på en mjölad skärbräda och rulla ut den till en längd
Små goda pajer som passar bra på buffén, påskbordet, midsommar mm. De går även bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra till sig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dill innan servering