Mycket god sparrissoppa som är dessutom LCHF soppa. Idag lagade jag sparris soppa medparmesanflarn. Tärna lök och vitlök och fräs tillsammans med sparris i smör
Servera den till förrätt eller som en middag med något gott bröd till. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr
PARMESANFLARNMED PINJENÖTTER. Vi serverade dessa med lite charkuterier och oliver men de passar också fint att pynta med lite finkaviar, smetana och klippt gräslök
Sparrissoppa 1 brk vit sparris5dl vispgrädde1st liten finhackad gullök3msk créme fraiche2msk kycklingfond30g smör1 knivudd cayennepeppars/pFräs löken och sparrisen i smöret
Åh, vad det är härligt med sol och vår. På med rom och dekorera med örten. 8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme
Ta bort från värmen och mixa med mixerstav, tills soppan är helt slät. Servera med strimlor av rökt lax, kanske med några toppar sparris eller strö lite fetaost över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.