Påskdagstraditionen att äta lammstek ersattes i år av lammfilé. Är man bara två till middag är det en god ersättning som ju också går bra att tillaga till fler
som ni vet gillar jag snabba middagar på vardagarna men för den delen ska det ändå vara gott. 1 dl ströbröd1,5 dl vatten500 gram köttfärs1/2 tsk salt1 krm peppar2 gula lökar2 msk smör3 dl köttbuljong1 msk soja4 tomater100 gram riven ostSätt ugnen på 200 grader
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Detta är ju en riktig klassiker. Gott. Förr har jag alltid gjort dillstuvad potatis, men det var även gott med gräslök
Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter. Att tillsätta bacon ger bra sälta och kräver egentligen inte så mycket extra kryddor även om jag gillar att "hotta" till det lite med chili och vitlök
Lammstek. Putsa bort synliga hinnor från stekens utsida. Stick hål in i steken med en liten skalkniv. Skala och dela vitlöksklyftorna och tryck in dem i hålen i steken
God och mustig gryta som sköter sig själv i ugnen. Skillnaden mellan vanlig och Dansk sjömansbiff är att denna görs på nötfärs istället för biff / innanlår
Albondigas i tomatsås Tapas. ca 1 kg blandfärs ,1 vitlöksklyfta, fint hackad,1 gul lök, fint hackad, bröd som du lägger i blöt vatten eller mjölk, 1 ägg, 1 tsk paprikapulver ,2 krm pimento de la vara eller 1 krm vardera av kajennpeppar och chipotlepasta, salt och peppar, olivolja