2 st
små rödmulle- eller snapperfiléer, urbenade och fjällade
1 st
braxfilé eller havsabbore, urbenad och fjällad, delad på mitten
havssalt och nymalen svartpeppar
2 st
små bläckfiskar, rensade och rengjorda
2 st
pilgrimsmusslor, färska, rena och skårade i ett korsmönster
10 st
sparrisstjälkar, medelstora, skär bort den träiga änden
en handfull timjanblad
1 st
röd chili, färsk urkärnad och hackad
olivolja, extra virgin
1 st
citron, saften
en handfull fänkålsvippor
olivolja 2 st små rödmulle- eller snapperfiléer, urbenade och fjällade 1 st braxfilé eller havsabbore, urbenad och fjällad, delad på mitten havssalt och nymalen svartpeppar 2 st små bläckfiskar, rensade och rengjorda 2 st pilgrimsmusslor, färska, rena och skårade i ett korsmönster 10 st sparrisstjälkar, medelstora, skär bort den träiga änden en handfull timjanblad 1 st röd chili, färsk urkärnad och hackad olivolja, extra virgin 1 st citron, saften en handfull fänkålsvippor
Servera med kokt ris eller pressad potatis. Rör om och låt koka 1 min. Lägg i fisken och låt sjuda i såsen ca 2 min. 100 g skalade räkor ( 250 g med skal)
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Gårdagens middag gick i vårenstecken, medsparris, gott. Stekte torskryggen i ugnen, till den hade jag den smörstekta sparrisen, och så gjorde jag skarpsås
Och variation – det kommer du väldigt långt med, min vän. Tvätta händerna och hålla dig undan från folkmassor i all ära, men jag tycker att det allra trevligaste sättet att förebygga sjukdom ändå är att äta varierat och näringsrikt, för att få i dig allt som kroppen behöver för att hålla immunförsvaret fit for fight
Låt detta fräsa med en kort stund. Skölj och strimla purjon och fänkålen. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.