För att inte reskera att få luftbubblor eller att fyllning löser upp det du skall täcka tårtan med så är det viktigt att hela tårtan är riktigt täckt och att det inte finns någon luft mellan smörkrämen, fyllningen och tårtan
Nu är det lördag och som vanligt blir det ett recept, måste kolla i morgon hur många år jag har hållit på med detta… det är inte många lördagar jag har missat
fisk eller höns), salt, vitpeppar och dill. Koka upp lika mycket cream fraiche och matlagningsgrädde om du valt att använda matlagningsgrädde (det går även att reda av spadet från sparrisen), smaksätt med valfri buljongtärning (ex
Under tiden skär eller bryter du av det träiga på sparrisen och ansar salladslökarna. Lägg ett par minuter i lättsaltat kokande vatten eller gör som jag och grilla härligheten tills allt mjuknat men ändå har spänsten kvar
En mycket lat eftermiddagssyssla, men behaglig. Jag började eftermiddagen med att lägga ut fårskinn på trädgårdssoffan och lurade allt till där i solen i väntan på makens hemkomst
Förrätten skulle vara superenkel var tanken, men eftersom Växjö inte dignade av fetaost i bit så fick jag lägga mycket tid på att leta, vilket gjorde att på den tiden skulle jag kunnat göra en ganska avancerad förrätt
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Som dressing kan man ha olivolja, gravlaxsåseller som jag hade majonnäs. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris
Grilla musslorna på galler eller i ett foliepaket tills de öppnar sig och ser färdiga ut. De ska stänga sig när man spolar dem under kallt vatten eller knackar dem i diskbänken
Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Blanda om väl och smaka av om du vill ha mer salt eller hetta. Servera med en sallad, kokta morötter, blomkålsris ellerpå en smörstekt skiva valnötsbröd
Vänd laxen, skuren i stora tärningar i olja och chili/limekryddan tillsammans med bläckfiskringarna. Stek laxoch bläckfisk ett par min på varje sida i en klick smör i panna på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.