Smaka av med salt om det behövs. Severa torillan i bitar med räkor & sallad. Sten potatisen på medelstark värme ca 10 min. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock & stek andra sidan ca 2 min. 2 st spanska pepparfrukter
Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Servera med tomater, basilika och persilja över tortillan. Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka
Spansk potatisomelett med ost och lök. Något som vi ofta hade med oss i picknickkorgen var tortilla. Att just tortilla var favoritmaten beror dels på att den var väldigt god att att äta kall och dels på att det var en maträtt som var enkel att få tag i, eftersom de sålde färdiglagad tortilla i de flesta matbutiker
Det är tortilla, spansk potatisomelette. Frigör därefter tortillan från kanterna på stekpannan med en stekspade och skaka lite på pannan så du märker att tortillan inte sitter fast
Under tiden så blandar man äggen med grädden, salt, peppar, hackad lök och hackad persilja. När potatisarna är klara så läggs dem i en tallrik med hushållspapper så att oljan rinner av och sedan blandas det i äggsmeten
Låt sedan tortillan glida ner i stekpannan igen så du får gräddat andra sidan med. Dock är det synd att inte dela med sig av detta recept till icke LCHF-are
SPANSKTORTILLAMED SÖTPOTATIS ( V+ GF ). Tortilla, omelett med lök & potatis, är en nationalrätt i Spanien & serveras både som huvudrätt men kanske framför allt som tapas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.