Pasta

Pasta

  • 134 Recept
Citronpasta med lax
En ny pasta favorit!

En ny pasta favorit!

Italienska pastarullar. Häll såsen över pastarullarna, och strö över riven ost/parmsanost. Vi har bestämt oss att planera våra vardagsrätter lite flitigare
Krämig salsicciapasta

Krämig salsicciapasta

400 g pasta, t ex tagliatelle 2 bananschalottenlökar 2 klyftor vitlök 400 g romanticatomater 1 kruka basilika 400 g färsk salsicciakorv 2,5-3 dl vispgrädde 40 g parmesanost 2 msk olivolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Linguini gamberi con salsa pomodoro

Linguini gamberi con salsa pomodoro

1Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet. 1Blanda pastan försiktigt med såsen, späd med 3-4 msk av pastavattnet, vänd ner de stekta räkorna tillsammans med oljan de stektes i och låt allt bli genomvarmt. 1Fördela pastan i tallrikar
Penne Romana

Penne Romana

Servera till kokt pasta. 300-400 g penne-pasta. Blanda samman citronmarinaden. Lägg i kycklingfiléerna och låt stå i kylen några timmar
Pasta med spenat och bacon

Pasta med spenat och bacon

500 g pappardelle 3 klyfta vitlök 100 g babyspenat 140 g bacon 1 msk olivolja 4 ägg 150 g parmesanost, riven lite extra till servering svartpeppar salt
Salsicciafärs med pappardelle och parmesan

Salsicciafärs med pappardelle och parmesan

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Salsicciafärs 1 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 0,5 st chili 0,5 kruka(or) färsk basilika 400 gram salsiccia 1 msk olivolja 0,5 msk tomatpuré 0,5 msk balsamvinäger 300 gram konserverade körsbärstomater 0,5 dl vatten 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 400 gram pappardelle 50 gram parmesanost 0,5 kruka(or) färsk basilika Köp receptet
Tagliatelle al ragú

Tagliatelle al ragú

Servering400-500 g pasta (tagliatelle/pappardelle) färsk persilja (eller salvia) parmesanost, riven (till servering)