Italienska pastarullar. Häll såsen över pastarullarna, och strö över riven ost/parmsanost. Vi har bestämt oss att planera våra vardagsrätter lite flitigare
400 g pasta, t ex tagliatelle 2 bananschalottenlökar 2 klyftor vitlök 400 g romanticatomater 1 kruka basilika 400 g färsk salsicciakorv 2,5-3 dl vispgrädde 40 g parmesanost 2 msk olivolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
1Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet. 1Blanda pastan försiktigt med såsen, späd med 3-4 msk av pastavattnet, vänd ner de stekta räkorna tillsammans med oljan de stektes i och låt allt bli genomvarmt. 1Fördela pastan i tallrikar
500 g pappardelle 3 klyfta vitlök 100 g babyspenat 140 g bacon 1 msk olivolja 4 ägg 150 g parmesanost, riven lite extra till servering svartpeppar salt