Detsamma kan man göra med spättan om man känner för det. Sista dagen på påskens helg är här och vi hoppas att ni har haft det bra och fått njuta av god mat
Strimla spättan och lägg över, salta och peppra. Dags att tömma kyl och frys inför utlandstrippen. Tycker det är riktigt kul att se vad man kan hitta på med det som blivit över
Servera spättan på en rejäl bädd av sparris. Mer insta inspo. Den här gången var det instakonto @anax_skafferiet som inspirerade med läcker bild på krispig färsk sparris toppad med spättarullader och rom- och gräslökssås
Panera spättan i mjöl, följt av uppvispat ägg och till sist ströbröd. Servera gärna spättan på ett grovt bröd med remouladen, lite sallad, citron och dill
Passar perfekt till rostbiffsmackan med rostad lök och snittgurka och till den friterade spättan med räkstjärtar och citronklyfta samt till skivad torskrom på danskt rågbröd med citronklyfta
Panera sedan spättan genom att först doppa i mjöl (täck hela fisken), ägg och sist ströbröd. Värm en panna till medelvärme, häll i rikligt med rapsolja, lägg försiktigt i spättan och låt den bli gyllenbrun på bägge sidorna
Garnera spättan med räkor och servera med potatis. Stek spättan i smör i 2-3 minuter på varje sida. Blanda majonnäs, crème fraiche, citron, senap, vin, curry, salt och peppar
Däremot kan det nog bli repris på spättan. Tina rödspättan om den är fryst. Efter önskemål från mannen har något så ovanligt (ja, i det här hushållet alltså) som spätta tillagats
Vispa med gafflel upp äggen i en djup tallrik eller skål (det ska gå att doppa spättan i den) lägg en spätta i taget i "mjölpåsen" så det blir mjöl på bägge sidor, doppa sedan ner i äggen och vänd åter i "mjölpåsen" tek spättan på halv hög värme i ca 2-3 min per sida håll dem varma i ugnen eller under folie. använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.