I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge. Jag hade köpt en bit lax och hittat ett recept på Malin´s Diner som jag blev sugen på att testa
Lägg laxfiléerna påspenatbädden. Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med, tills nästan all vätska koka in
Så då hittade jag på lax påspenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche. Jag gjorde också en ljummen sallad på bönor och avocado med en dressing på olivolja, balsamvinäger, fransk senap och vitlök
I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge. Jag hade köpt en bit lax och hittat ett recept på Malin´s Diner som jag blev sugen på att testa
Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill och räkor. Häll av fiskspadet från formen i en kastrull och häll även på matlagningsgrädden till såsen
Lax på krämig spenatbädd toppad med crispy seaweed (noriblad). Själv tycker jag att det räcker med lite krossad seaweed på toppen av laxen, där den ger god sälta till både lax och spenat
Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. 600 g rödspättafiléer. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.