/8 spett 400 g lax, i 3x3 cm kuber 400 g annan fast fisk, i 3x3 cm kuber (havskatt, svärdfisk, tonfisk) 2-3 lime, i tjocka skivor 1 tsk salt Marinad 2 tsk sambal oelek 1 lime, saften 2 msk olja Sallad 2 påsar/pkt olika sorters sallad 1 pkt solrosskott 1 knippe grönsparris, ca 8 st, kokta 1 minut 1-2 grillade paprikor , strimlade 1 ask physalis, i halvor 1 dl rostade pinjenötter ½ lime saften 2 msk olja salt & vitpeppar Sås 2 dl crème fraiche 1 lime, rivet skal och saft salt & vitpeppar Skär av toppen på ett par lime så du kan skära tjocka skivor av mitt bitarna och sedan i halvmånar. 1 knippe grönsparris
Min chef plockade en hel korg full som jag fick för att laga KarlJohansvampsoppa av till vår nätverkande sopplunch som vi har varje torsdag på Telekonsult Syd, där jag jobbar
Saker som är varma blir man mätt på jättesnabbt, dessutom går det inte att rusa sig igenom en sopplunch vilket gör att hjärnan hinner med att känna efter när magen är full och säger till iform av en brutal mättnadskänsla
På torsdag har vi som vanligt sopplunch på jobbet och det är andra gången som jag lagar soppan, det blev ju en succé sist jag gjorde min grymma Hummersoppa så jag hoppas min löksoppa ska bli lika omtyckt
Denna veckan har vi vår traditionella nätverkande sopplunch på jobbet och den sista innan sommaren. I stället för soppa som man inte är så sugen på nu på sommaren så kommer jag avsluta med en grek inspirerad sallad med en äkta grekisk Tzatziki och grillad kyckling
Söndagarna i stugan brukar resultera i en hög amerikanska pannkakor med lönnsirap och just nu håller jag på att experimentera med pannkaksmuffins – fläskpannkaka i muffinsformar - inför ett Allersjobb på fredag
lite bönor el grönsparris. lite bönor el grönsparris. Helgmeny lördag och söndag vecka 17. Hinner inte skriva så mkt och är rätt så trött efter min första lite längre arbetsdag
Den här soppan ska jag servera på min nästa sopplunch på Stratiteq. I dagens surdegshysteri, längtade jag plötsligt tillbaks till den där nostalgimackan – den mjuka sirapssöta limpan, smöret, den rökta korven – och tillsammans med soppan, förflyttades jag tillbaka till en tid, som i nostalgins rosa skimmer var mycket bättre förr
I morgon är det dags för Telekonsults nätverkande sopplunch igen, som vi har varje torsdag. När vi var i Budapest i somras köpte jag med mig paprikakryddan som de använder i sin Ungerska Gulasch
400g panang curry, kokosmjölk150g hackad lök4-5 st skalade och tärnade vitsparris300g tärnad grönsparris2 st limeblad (kan uteslutas)2 st hackade vitlöksklyftor15g kokosfett1 dl vitt matlagningsvin eller vatten1 tsk stevia socker (kan uteslutas)1 msk balsamvinäger (kan uteslutas)2 tsk guarmjöl eller maizena. Lägg i vit & grönsparris, stevia, vitt vin och låt det småkoka i ca 5-10 minuter
Nu på torsdag kommer jag laga ärtsoppa&pannkaka till hundra hungriga ”sopplunchare” och hoppas det blir en lyckad tillställning, så jag får fler soppluncher i IT-företaget Stratiteqs kök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.