Min chef plockade en hel korg full som jag fick för att laga KarlJohansvampsoppa av till vår nätverkande sopplunch som vi har varje torsdag på Telekonsult Syd, där jag jobbar
Saker som är varma blir man mätt på jättesnabbt, dessutom går det inte att rusa sig igenom en sopplunch vilket gör att hjärnan hinner med att känna efter när magen är full och säger till iform av en brutal mättnadskänsla
Idag spikade jag min första sopplunch för IT-företaget Stratiteq här i Malmö. Därför blir dagens utmaning att laga en egen ärtsoppa från grunden, som en liten försmak till den kommande sopplunchen och dessutom bjuda mina tonåringar på
På torsdag har vi som vanligt sopplunch på jobbet och det är andra gången som jag lagar soppan, det blev ju en succé sist jag gjorde min grymma Hummersoppa så jag hoppas min löksoppa ska bli lika omtyckt
Denna veckan har vi vår traditionella nätverkande sopplunch på jobbet och den sista innan sommaren. I stället för soppa som man inte är så sugen på nu på sommaren så kommer jag avsluta med en grek inspirerad sallad med en äkta grekisk Tzatziki och grillad kyckling
Den här soppan ska jag servera på min nästa sopplunch på Stratiteq. Jag är förtjust i nostalgi. Att minnas tillbaka, drömma om svunna tider och jag är ganska nära att utbrista ”det var bättre förr” lite för ofta
I morgon är det dags för Telekonsults nätverkande sopplunch igen, som vi har varje torsdag. När vi var i Budapest i somras köpte jag med mig paprikakryddan som de använder i sin Ungerska Gulasch
Nu på torsdag kommer jag laga ärtsoppa&pannkaka till hundra hungriga ”sopplunchare” och hoppas det blir en lyckad tillställning, så jag får fler soppluncher i IT-företaget Stratiteqs kök
Det var först när jag började jobba och det varje torsdag serverades sopplunch i församlingshemmet där jag jobbade som mitt intresse för soppa verkligen tog fart
Detta recept är på 4 rejäla portioner som passar för en middag eller en ordentlig lunch efter en vinterutflykt, alternativt räcker det som en lättare sopplunch eller middag för 6 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.