Den här tårtan gjorde min mamma varje år till skolavslutningen så jag och kompisarna fick börja sommarlovet med att kalasa på glass, maräng, gräddeoch jordgubbar i sommarsolen - finns det något bättre att göra en solig sommardag
Täck sedan med tunt lager gräddeoch sätt in i kylen för att låta tårtan "sätta sig". – Vispa grädden (inte för hårt) och vänd ner den i fläder/citronen
Riv mandelmassanoch blanda med ägg och äggvitor. Jag lever fortfarande kvar i mars-april nångång och är inte alls med på att det är sommar och midsommar redan nu
Stryk eller spritsa på resten av gräddenoch garnera med jordgubbar och hallonen som är kvar. Vispa grädden halvfast och tillsätt Philadelphiaosten och florsockret och vispa försiktigt tills allt är blandat
Lime curd (ca 3 dl)1,5 dl strösocker 2 ägg (stora) 3 limefrukter, saft och skal från (ca 0,75 dl saft) 50 g smör, rumsvarmt, i kuber. Fyllning och dekoration6 dl vispgrädde 2 msk strösocker (eller efter smak) 500 g jordgubbar 1 dl lime curd (se ovan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.