Saffranskladdkaka med smak av mandel, en ljuvlig höstdag somdenna. Det blir en saffranskladdkaka med touch av mandel, en kaka som är full med smak och ljuvligt god att avnjutas ihop med en ordentlig klick lättvispad grädde, att den sedan är vansinnigt enkel att göra är ju ännu ett plus i kanten
Crostini med tapenad. Smaka av med salt och peppar. Vänner ramlade in på ett (föraviserat) glas vin under lördagens seneftermiddag, och efter en koll i kylskåpet och lite blädder i några tidningar kunde vi till vinet duka fram
Det luktar ju så gott av nybakade saffransbullar, eller lussebullar som vi säger. Då vet man att det lackar mot mysiga julen och idag är det precis 1 månad kvar till självaste julafton
Stek kantarellerna lite (jag körde allt i samma panna först bacon en stund sedan i med kycklingen sedan i med kantarellerna, ja ni fattar quick and dirty liksom)
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
Typ knäppa med fingrarna å vips stod där en näringsrik, god middag. Brödet som mättar all hunger Ingredienser 4 dl fil/yoghurt/créme fraich 7 dl mjöl (blanda typ råg, vete, etc. Sätt ugnen på 175-200 grader å preppa en brödform med bakplåtspapper 2. Häll upp smeten i formen å grädda längst ner i ugnen i ca 60 min (håll koll i slutet, eventuellt kan du behöva täcka med folie) Servera med smör, ost å en stor kopp te
Toppa med creme fraiche och gärna med skalade räkor. Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärningarna. Under tiden vattnet ska koka upp, skala och riv morötterna på den grövsta sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.