Ljummen sommarsallad med avokado & vitlöksfrästa skaldjur Salladen. 1. Skala räkorna, lämna kvar den yttersta svansen. Snitta upp längs ryggen och plocka ut strängen Svt
Asiatisk morotssallad 1. Blanda samtliga ingredienser. Tips. För en lyxigare variant. Toppa med jordnötter, rostade sesamfrön och eller färsk koriander Svt
Krispig äppelsallad med fetaost 1. Gör vinägretten. Vispa ihop senap och vinäger, tillsätt olja under vispning. Smaka av med salt och peppar Svt
Honungsbakad lax i ugn laxfilé. 1grov senap. 1honung. 1vitlök, rivna. 1citron, det gula skalet. 1chiliflakes eller svartpeppar. 1röda lökar, skalade Svt
Curtido morötter. 1vitkål. 1rödlök (liten). 1färska jalapeño eller grön chili (valfritt). 1vitvinsvinäger. 1vatten. 1torkad oregano Svt
Vintersallad vitkål eller rödkål, finstrimlad. 1morötter, rivna. 1liten purjolök, strimlad. 1rapsolja. 1äppelcidervinäger Svt
Sommarsallad med vårgrön basilikacréme 1. Gör basilikacrémen. Grilla korven så den är genomstekt dvs. köttsaften är genomskinlig. 2. Rosta brödet på grillen Svt
Kamutsallad och basilikasås 1. Koka kamutvetet eller bulguren enligt paketet (ta den mindre mängden vatten) och med salt samt saffran i kokvattnet Svt
Ljummen höstsallad med blue cheesedressing 1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. 2. Gör dressing. Mosa ihop grönmögelost med creme fraiche. 3 Svt
Världens godaste kycklingsallad Salladen. 1. Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt. Det här kan du förbereda dagen/dagarna innan Svt
Lax i långpanna med romsås 1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft, 250 grader vanlig. 2. Blanda samtliga ingredienser till vitlöksolja. 3 Svt
Supersnabb sommarsallad 1. Lägg rucola på ett fat, smula på ost och häll tomater med marinad ovanpå. stor påse rucola. fetaost. rostade, marinerade tomater (150 g, färdiga) Svt
Citrondoftande vitkålssallad med äpple 1. Blanda samtliga ingredienser. Om du vill förbereda dagen innan, så väntar du med äpplet tills dess Svt
Caesarsallad på Westmans vis 1. Dressingen. Mixa ägg med parmesan, hackad vitlök, kapris, vinäger och dijonsenap. Tillsätt olja tills du har en tjock dressing Svt
Panzanella Värm ugnen till 225 grader. Skär brödet i tärningar och finhacka rosmarinen. Lägg bröd och rosmarin på en ugnsplåt med lite olivolja och flingsalt Svt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.