För att ta tillvara tomaterna och få njuta av dem länge kan man göra en enkel tomatröra. Nu är det en riktig tomatexplosion i växthuset och odlingdtunneln
Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan, rör tills jästen löst sig
Foto. Mia Hagenmalm. Ikväll är det konsert med Stjärnjul i Stockholm igen. Jag har haft en retfull förkylning sen flera veckor tillbaka, som inte vill bryta ut, men den sitter där i bröstet
Solig vaniljbulle. Och för att ytterligare optimera min deg så passar det ju bra att göra en ny variation på vetebullar som dessutom känns lite solig och vårig
Jag använder ett recept på italiensk tomatröra ur kokboken "Pasta, Paj, Pirog & pizza" som jag fick av mamma när jag sålde jultidningar 1991. Italiens tomatröra (Tomatsås till pizza)2 stora gula lökar, finhackas (
Gör så här. 1. Fräs löken i smöret en stund och tillsätt sedan morötterna och stek en stund till. 2. Tillsätt kummin, vatten, buljongtärning och grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.