Rör ut den smulade jästen med filen som du först har värmt till 37°. Arbeta ihop degen efter jäsningen med mer mjöl och baka ut till 20–22 bullar, runda eller ovala. Pensla bullarna och strö på sesamfrön innan du skjuter in plåten mitt i ugnen och låter grädda i 10 minuter
Eftersom Ankis syrra har återupptäckt bakglädjen med ny köksmaskin och gärna vill äta lite nyttigare så var hon inte sen att be oss om receptet på morotsbullarna
Rulla dom till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. ca 20 st50 g jäst50 g smör5 dl vatten1 1/2 tsk salt1 dl vetekli1 dl solrosfrö1/2 dl linfrö4 dl rivna morötter3 grahamsmjöl6-8 dl vetemjöl SpecialGÖR SÅ HÄR
Rör ihop grönsakerna med hirsblandningen, hackade färska kryddor (t. Lägg på en ostbit och täck osten med ytterligare lite hirsblandning och forma till en biff
Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med färsen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Servera med potatismos. Skala och skär ner morötter och lök så de kan köras i en köttkvarn till färs. Blanda mjölk , skorpmjöl , potatismjöl så det får dra i ca 10 minuter
"Solig dinkelgröt", en gröt kokad på mjölk med en krispig kärna tack vare frön. Jag använde stora blåbär, somriga jordgubbar och agavesirap vilka alla bidrog med en viss sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.