Vi skall försöka göra en gryta varje söndag. Sen har man grytan som man kan värma på någon dag senare till middag igen och då är den ofta godare till och med
Nu är vi hemma igen efter att ha hälsat på syrran med man och hund i Älmhult. Helgen har bjudit på thailändsk mat, en heldag i Malmö, rekord i chipsätning framför melodifestivalen och långsam sjudning av mig själv i bubbelpool
Steffes söndagsgryta med äpple & persilja. Häll på resten, lägg i persiljeknippet. 1 Skinkstek (denna skinkstek var på ca 685 gr). (gärna 1 timme, köttet vinner på det)
Idag drar vi på bomässa, ska bli trevligt att få kolla in nyheter för hem och trädgård. En liten stund påtande i den egna trädgården skall nog hinnas med också
denna makalöst goda gratäng, som avnjöts påsöndagskvällen av vår trötta, men nöjda, familj. därför att det faktiskt verkar som att ni litar på mitt goda omdöme
Idag har varit en bättre dag än igår på matfronten. Pappa fick ännu extra Mustapekka på sin portion. (*) Kyckling(**) Färskost rullad i svartpepparBevis på att jag inte alltid lyckas
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.