Här kommer ett riktigt gott tillbehör. Tycker ofta man hör folk säga att dom inte gillar blomkål och om ni är en av dom, lova att testa detta innan ni bestämmer er
Blomkålscouscous. Häll av vattnet av blomkålscouscousen och låt fräsa med någon minut. Blomkålscouscous. Som jag sagt tidigare blir jag lätt trött på gräddiga såser, och försöker hitta andra alternativ till LCHF
Ingredienser1 blomkålshuvud2 tomater, skurna i bitar1 paprika, gul, skuren i bitar15 oliver, gröna5 rädisor, skurna i klyftor1/2 gurka, skuren i bitarSaft från en lime2 msk hampaoljaGör så härKör blomkålen i matberedaren tills den är finhackad
Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan, rör tills jästen löst sig
Foto. Mia Hagenmalm. Ikväll är det konsert med Stjärnjul i Stockholm igen. Jag har haft en retfull förkylning sen flera veckor tillbaka, som inte vill bryta ut, men den sitter där i bröstet
Solig vaniljbulle. Och för att ytterligare optimera min deg så passar det ju bra att göra en ny variation på vetebullar som dessutom känns lite solig och vårig
Gör så här. 1. Fräs löken i smöret en stund och tillsätt sedan morötterna och stek en stund till. 2. Tillsätt kummin, vatten, buljongtärning och grädden
Stek blomkålscouscousen i några minuter under omrörning tillsammans med kryddorna. Blomkålscouscous (2 stora portioner). Blomkålscouscous (2 stora portioner)
Sägg ugnen på 175°. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och rivet apelsinskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.