Äntligen är det sommaroch då blir suget efter att göra utflykter och en massa god picknickmat. Här kommer några förslag på plockmat att ta med på en trevlig sommarutflykt
Den här kommer bli en sommarfavorit. De ska bli lite brända och sjunka ihop. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Ställ in köttet i ugnen och sätt i en termometer i tjockaste delen på köttet. Skär upp köttet i skivor och servera med grillad färskpotatis, bourguignonsås och dressad sallad
Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem på grillen så blir de härligt möra och smakrika
Fläskfilé är tacksamt kött att marinera och att lägga på grillen (eller i stekpannan). Här är fläskfilén marinerade i rökig tabasco chipotle och whisky
Det här är en riktigt god och fräsch sommarsallad, som passar bra som lunch en varm sommardag. Är du laktoskänslig väljer du laktosfri mozarella och i stället för gorgonzola tar du Aura som är en laktosfri blåmögelost
Hade egentligen tänkt att grilla fisk idag men det fanns bara en liten bit färsk lax på ICA i Matfors och jag var inställd på röding, så det fick bli kött
Så här dagen efter valborgsfirandet med bästa grannarna, med min galet irriterande pollenallergi och med en universitetsuppgift skriven (jag tycker om att skriva, anser mig inte har några större problem med det alls, men det var nog lite för länge sedan jag skrev med referenser till kurslitteratur) är jag ganska trött
Nu börjar det bli dags för sommaren första saft. Jag har inga egna rabarberplantor utan brukar tigga till mig från vänner och bekanta som har i överflöd
Jag ser verkligen fram emot att äta massor av grillat i vår/sommar. Tack och lov har vi lock på grillen så det gick att slutföra grillningen trots allt
Ja, det lär bli många grillkvällar i sommar. Värmen, doften och framförallt, smaken. Det blev paprika och lök på spett, dubbelmarinerad kalvinnanlår och några kalvfärsbiffar
Röd och härlig blev den med tomater och ajvar relish. Dessutom sken solen in genom köksfönstret (trots oputsat glas) och det blev ännu roligare att stå i köket och pula
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.