Nåja, det är inte alla som gillar att sörpla och slafsa och försöka pilla ut kräftstjärtar. Augusti är ju kräftkalsens månad, festerna avlöser varandra
ProteinDet är inga problem att nå behovetav protein med en vegankost, genom att äta varierat med korn, baljväxter och berikad sojadryck blir proteinet fullvärdigt och tillräckligt
Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland. Den halten stiger eftersom de får gå ute och beta gräs, precis det som djuren är anpassade för genom evolutionen
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Den här kostmodellen är mer i ropet än någonsin och mängder av kokböcker publiceras. Så mycket grönsaker som jag äter nu, sen jag tog bort bröd, pasta, ris och potatis, har jag aldrig gjort tidigare
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Klockan är två på natten och jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Vi hade lite grönmögelost hemma som jag gjorde en sås utavoch som ryggbiffen fick ugnsgräddas i. Jag visste faktiskt inte riktigt hur jag skulle göra när jag satte igång och började laga detta men det blev otroligt nog jättegott
Så en dag plockade vi av de skrynkligaste bladknopparna och gjorde en pesto av dem. Men det blev en succé och han åt med stor aptit en stor tallrik pasta med pesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.