Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. 1-3 msk vatten. 2 äggulor 1-3 msk vatten. Här kommer ett till recept ur vår bok Laga glutenfritt
Rulla degen över kaveln och skjut in tarte-formen (med räfflade sidor och lös botten) under till och drapera degen över formen (den behövs inte smöras)
Receptet är Mary Berrys, en av domarna i mitt favorit-tvprogram, The British Great Bake Off. 3-4 citroner, juice och finrivet skal. Grädda i ca 12-15 minuter på 200 grader. Grädda sedan i ytterligare 10-12 minuter, tills pajbottnen är torr och fått fin färg. Baka i ca 30-35 minuter eller tills pajen känns klar. 3-4 citroner, juice och finrivet skal
En syrligt god och kladdig citronpaj med sälta som på franska heter Tarteau Citron. Ingredienser för 8-10 bitar. 1,5 dl nypressad citronsaft (2-3 st citroner). Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10-12 minuter eller tills den börjar få lite färg. 1,5 dl nypressad citronsaft (2-3 st citroner)
Hos David Lebovitz läste jag för några dagar sedan om ett för mig helt nytt sätt att tillaga pajdeg på, som han lärt av Paule Caillat - det var jag tvungen att testa
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Till förrätt serverade jag Toast au chèvre chaud som jag hittade här. 4 portioner4 skivor mörkt bröd, valde brödet "Energi"4 skivor chèvre, à 50 g50-75 g valnötter2 msk flytande honung. Salladca 5 dl grönsallad, machésallad2 päron2–3 msk valnöts- eller hasselnötsolja1 1/2 msk crème di balsamicoflingsaltnymald peppar1. 50-75 g valnötter. 2–3 msk valnöts- eller hasselnötsolja
Kärna ur dem med ett kul-järn eller en tesked. Ta ut stekpannan och lossa runt kanten på tarten. Lägg ett stort fat upp och ner över stekpannan och vänd snabbt så att tarten vänds upp på fatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.