Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkakamed kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss
br />Lägg ner päronhalvorna,täckmed folie,annars blir päronen bruna på ytan. br />koka upp lagen tillsammans med skivad ingefäraoch urskrapad vaniljstång,samt den tomma vanilstången
Riv och pressa citronen och blanda med florsocker till bar konsistens eller använd citron på flaska. Smaksätt medingefäran beroende på hur mycket du vill att den ska smaka
Strö på lingon, päronoch mandel. Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli gyllene. Gräddningstiden kan variera på grund av formens storlek, vilken päronsort du valt och vilken ugn du använder
Plasta in eller rulla in i folie, och lägg i frysen med skarven nedåt. Jag vill i alla fall dela med mig av receptet till er eftersom jag tyckte det blev så bra
Servera medpäron skuret i tärningar. Blanda ihop grädden (vi använde två paket Alpro Airy & Creamy och ett paket Carlshamn Luftig Visp, och eftersom den från Carlshamn är väldigt fast så behövdes det röras runt lite) och blanda sedan i övriga ingredienser (smaka av medingefäran efter hand)
Detta blir en sockrig fudge och lite torr och smulig i konsistensen i jämförelse med den fudge som jag brukar göra som är baserad på skumtomtar eller annat segt godis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.