Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Skala päronenoch skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem
Koka frukten tills den är riktigt mjuk, tillsätt calvados ochingefära. En lika enkel som god höstdessert medpäron hittade jag hos Linneas skafferi och har man inte tillgång till päron, så lär äpplen funka lika bra
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Strö på lingon, päronoch mandel. Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli gyllene. Gräddningstiden kan variera på grund av formens storlek, vilken päronsort du valt och vilken ugn du använder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.