Utvärderingarna av kursen som skrevs efter avslutad måltid visade att deltagarna tyckte att kvällen hade varit trevlig och god och att de tyckte att det var en kul idé medsvenska hösttapas som After workkurs
Boken innehåller en mängd vackra och goda recept som verkligen är precis vad titeln antyder, anpassade för svenska kastruller, men smakar medelhav hela vägen
Toppa med rödlök, citronklyfta och svartpeppar. Toppa med gräslök. Skär kumminosten i tärningar och förvara i lufttät burk i kylskåp, kan göras två dagar i förväg
Sila av och spola med kallt. Blanda nudlarna med sesamolja. Skala och dela på hälften. Vid servering, lägg upp de rumstempererade nudlarna med ägg, salladslök, morot och gari
Sos med löjrom, matjessill och kumminost. Toppa med gräslök. Skär kumminosten i tärningar och förvara i lufttät burk i kylskåp, kan göras två dagar i förväg
Lite dill och gräslök på toppen förhöjde utsendet och bidrog med än mer god smak. Hur passar då Robertson chardonnay till smørrebrød, som annars kanske mest förknippas med öl
Dela degen i baguetteform eller frallform med hjälp av en smal pinne. DAG 1Gör poolishen genom att vispa 1 kg vetemjöl, jäst och vatten i en stor skål tills du får en pannkaksliknande konsistens. Täck skålen med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i 12–16 timmar. DAG 2Efter 12–16 timmars jäsning har poolishen förhoppningsvis dubblerat sin volym och doftar ljuvligt. Gör en urgröpning mitt i och häll i poolishen från dag 1 samt havssaltet. Blanda och knåda degen tills den släpper från bordet (det behövs ingen autolys eftersom 66 procent av mjölet redan har fått vila i 12 timmar tillsammans med vattnet). Forma degen till en boll och låt den vila under en bakduk i 30 minuter. Lägg degen i en plastlåda med en bakduk emellan och låt den stå i kylen 12-48 timmar. Sätt ugnen på 260 grader och plocka ut degen från lådan försiktigt på ett mjölat bord
Blir polentapanerad lax med broccoli/blomkål/ärtmos samt en liten sallad med min citrondressning. Nu när jag var i affären och handlade hittade jag svenska jordgubbar, gud vad gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.