Som avslutning delade vi på en fläsksida i ångad vetebulle eftersom jag hade läst på tripadvisor att det var så många som tyckte att den var jättegod men den var inte riktigt i vår smak - den var helt okej men inget wow
Flyttade över degen till en plastbunke med tätslutande lock. mjölade ordentligt på bakplåtspapper skrapade ut degen från bunken vek försiktigt ihop och vände det snittade och satte in det i ugnen ångade
Det är väl även dax för att jag lägger upp ett nytt recept här snart nu också. Jag får även lov att fixa till mått på blåbärskakan (pekar på inlägget inunder) som fick lovord utav grannen, och det önskades recept
Idag damp den första bokreakatalogen ner på hallmattan, Akademibokhandeln som kom först. Men har redan varit ute på nätet och förhandsbeställt Mina favoriter i år
Det känns som om skolterminen nyss har börjat, ändå är slutetpå terminen så nära. Just nu är det i alla fall mycket föräldramöten, utvecklingssamtal och andra möten både på jobbet och i skolan som ska hinnas med innan julen kommer
Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och då börjar vi med en planeringsdag så man kommer att vara rätt trött i huvudet när dagen är slut men det ska bli roligt att börja jobba igen
Idag har varit en bättre dag än igår på matfronten. Pappa fick ännu extra Mustapekka på sin portion. (*) Kyckling(**) Färskost rullad i svartpepparBevis på att jag inte alltid lyckas
Det som inte många vet är att alla näringsämnen finns oftast kvar i grönsakerna även om dom har varit frysta eftersom dom frysts in ganska snart efter dom skördats
Vilken start jag fått på min semester. Det som jag nog är mest nöjd med att vi fått i ordning här hemma med altan, växter, planteringar med mer (får visa er bilder senare) men också att frysen blivit påfylld med massa gott att ta med sig för de kommande stranddagarna
Så är snart den här arbetsveckan slut, skönt för den har varit stressig. På tisdagen, när vi avslutat vår måltid och tänkte betala, så bad han oss att sätta oss utanför restaurangen med honom för ytterligare ett par glas
Recept på Baklava turkisk efterrätt. Man tar valnötter och hackar sönder dem i en påse med en hammare. I går lagade jag en turkisk efterrätt baklava med förmycket apelsin i att den blev sur
Blanda allt med torkade bär/frukt i en tättslutande burk. Men eftersom det inte är något poolväder idag så startade jag istället upp semestern med ett besök på loppis och hittade ett par pinnstolar som jag har en plan för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.