Igår bakade jag årets första lussebullar och de blev jättegoda. Gör så här. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Värm smör och saffran i en kastrull, häll i mjölken så att degvätskan blir 37 grader. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade
Den här bloggpausen blev visst något längre än jag först hade förutsett. Jag har däremot fortsatt att laga mat, baka, jaga nya recept och läst alla fina bloggar där ute i cyberspace
LCHF-glöggen är klar nu. Wiiih och nu är glöggen klar. Jag har under några veckor försökt att skapa en sockerfri LCHF-glögg och nu är receptet äntligen klart
För mej är julmaten himmelriket. Tänk så underbart mycket det finns där som man kan äta. Det är nästan för mycket, jag vet att jag kommer att äta mej jättemätt imorgon, men jag vet också att jag inte kommer att bli trött för det
Då va helgen snartslut då. Det har varit hur härligt som helst. Gjorde en lista på vad jag skulle göra under denna vecka och den är avprickad och klar, härligt
Ett måste innan man går och lägger sig på julafton är ju den där nattmackan, spelar ingen roll hur mätt man än är så en macka med julskinka det måste man bara ha, punkt slut
Det känns som om skolterminen nyss har börjat, ändå ärslutet på terminen så nära. Just nu är det i alla fall mycket föräldramöten, utvecklingssamtal och andra möten både på jobbet och i skolan som ska hinnas med innan julen kommer
Husmor lägger ju ut inläggningsrecept hela året och här har du mormors mors ättiksgurka som jag kryddar med moderna örter och smaker såsom grön fish pepper chili eller min unika skörbjuggsört
Chokladmoussetårta med pannacottaEtt ganska stort projekt, men väl värt all tid o disk av bunkar. Fyll pannacottan i en rund form som är mindre i diameter än chokladbottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.