Själv ska jag beta av en gedigen to-do lista, maila, redigera bilder, beställa hem hudvårdsprodukter som av någon konstig anledning har tagit slut på en och samma gång (usch det kommer kännas i plånboken) och förhoppningsvis räcker energin till ett litet onsdagsbak också
Lillördag och kanske duär sugen på något smarrigt till kvällen. Tyvärrär det så, att det ser väldans nyttigt ut och till exempel yoghurtdoppat naturgodis låter hur hälsosamt som helst, men läser man på innehållsförteckning så har de i regel inte varit i närheten av någon yoghurt utan är gjord på saker vi helst ska undvika
En gång om året bakar Göran och det är i advent. Vi har försökt att peppa våra döttrar så deras sambor ska fortsätta med traditionen men det har inte gått så bra hittills
Igår bakade jag årets första lussebullar och de blev jättegoda. Gör så här. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Värm smör och saffran i en kastrull, häll i mjölken så att degvätskan blir 37 grader. Arbeta degen smidig, täck den med en bakduk och låt den jästa i 60 minuter. Tryck ner russinen i bullarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter till dubbel storlek. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade
Kroppen försöker alltså neutralisera (återbalansera) det sura ph-värdet som celler/tarmflora/slemhinnor utsätts för, men får kämpa stenhårt varje gång du dricker en cola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.